Wirus?

Pamiętaj, że zawsze mogłeś dodać reklamy i wirusy do 0.0001% wszystkich instalacji launchera

<:qat:826400863291572294>

Edge, a raczej WebView2 jest używany do wyświetlania stron w Crystalu, np. logowania na konto Microsoft

no ale po co?

zresztą, tamte reklamy ogólnie w większości są OK, ale w praktyce to nawet na AdSense od Google się zdarzały jakieś dziwolągi

a co do Win11… dopiero co wywaliłem ten ■■■ ze swojego roboczego komputera

wróciłem do Win10

powód? ciągłe zwiechy przy nawet głupim używaniu eksploratora Windows

a co do okien wiersza poleceń przy starcie… to musisz sobie przejrzeć autostart, bo Windows/sterowniki/inne randomowe aplikacje nieraz dodają jakieś skrypty/aplikacje w trybie konsoli do autostartu (chyba nawet sam Windows coś potrafi nieraz dorzucić). Zresztą to jest tak częste u wielu osób, że to już internetowy mem

chociaż czytając to jeszcze raz:

dioda od baterii migała się na czerwono mimo ciągłego podłączenia do prądu, po zrestartowaniu laptopa działał, jednak zauważyłem duże spowolnienie.
może to być również problem z baterią laptopa lub inny sprzętowy problem, o ile dalej masz mrugającą diodę - często nowe laptopy, jeśli mają wadliwą baterię, to nie działają na 100% mocy i zbijają zegary

musiałbyś sprawdzić jakie masz taktowanie CPU i użycie CPU

Stary człowiek używa wyrażenia “internetowy mem” <:hueheu:779793554460377138>

Ah yes, man of culture

TO jest prawdziwy człowiek kultury

Dziewczynka w śmiesznej c

Dioda migała tylko raz jak wtedy od początku zakupu laptopa. Również nic wtedy się nie pobierało, oprócz tego godziny instalacji wszystkiego mam w nocy

Jeśli chodzi o zużycie to jest duże od czasu sytuacji z wyłączeniem laptopa.

Pisałem że autostart przejrzałem, nic podejrzanego tam nie ma

Tutaj jest wspomniane również o windowsie i sterownikach