Zakładając, że launcher został pobrany 5000000 razy (tak strzelam, może być mniej lub więcej), to nawet 0,1% wynosi dość dużo (5000)
5000 osób miałoby wirusa, wtedy na 100% wiele osób wiedziałoby o tym
Myślę, że tutaj w grę wchodziłoby 0,0005% (25), w mniejszą ilość przypadków raczej ciężko byłoby uwierzyć
Chociaż nie, 0,0001% (5), to już jest taka dolna granica
może 0,0002% (10)
I to brzmi git, ale po co mam tworzyć wirusa, który zainfekuje tylko 0,0002% wszystkich użytkowników?
Powiedzmy że zostało to wysłane do 100 firm/programów. Wtedy mamy już 1000.
…
Jakbym cię mógł prosić o to, abyś przestał się kompromitować? <:qat:826400863291572294>
Bo wracając do początku, taka sytuacja jest absurdalna
Na 100% odpaliłeś jakiś podejrzany program lub klikałeś coś na dziwnych stronkach
znowu?..
Ta
Macu esej
Przeczytałem ten wątek na DP:
. Około 3 tygodnie temu zainstalowałem windows 11
że tak powiem… znając stan tego systemu, to już samo w sobie może być dużym problemem
kiedy znowu zagrałem w minecrafta a póżniej kiedy nie było mnie w domu podobno laptop podczas grania w robloxa zamknął wyświetlacz, ale dźwieki były.
Windows Update zaczął pobierać sterownik do grafiki?
Następnie podczas chęci wydrukowania czegokolwiek były błędy drukarki, po restartowaniu komputera drukarka zaczynala działać.
chyba mało drukujesz skoro masz to pierwszy raz, bo bufor wydruku w Windowsie jest jak generator liczb losowych xd
Po zrestarowaniu nastąpiło jeszcze wieksze spowolnienie laptopa.
patrząc na poprzednie punkty, możliwe, że system wciąż sobie coś robił w tle, może jakieś aktualizacje? indeksowanie plików?
Dosłownie przed chwilą podczas chęci wydrukowania czegoś drukarka zamiast wydrukowania 2 stron, wydrukował 3, i to były jakieś network summary, system summary, printer info albo cos w tym stylu.
Brzmi jak strona testowa drukarki, pewnie odpalałeś rozwiązywanie problemów z drukowaniem…
Chciałbym jeszcze dodać że mam około z 20 procesów svchost.exe lub cos w tym stylu
to są usługi w Windowsie, raczej standard
Brawo, zdążyłeś przed moją lekcją
Totalnie zapomniałem jak niestabilny jest win11
Niedawno wywaliło na moim stanowisku szkolnym wspomnianego windowsa
wyskakujące reklamy są tylko na stronie launchera (długo się wstrzymywałem z dodaniem ich, ale launcher musi na siebie zarabiać), w samym launcherze są tylko banery podczas uruchamiania gry, i tyle
Ale autentycznie jak przeczytałem tą część z drukarką, to pomyślałem, że on 1 raz drukuje