mam problem z tym że jak wchodzę z mojego laptopa do minecrafta i wchodzę na singleplayer i dołączam z innego laptopa na mój serwer to ja nie widzę ani swojego skina ani skina z innego konta a na tym drugim laptopie widzę obydwa skiny , tak samo jest z ekranem głównym mam tam steve’a ale jak loguje się na to samo konto z drugiego laptopa to mam normalnie mojego skina
mam ten sam nick wszędzie i jak wgrywam nowego skina to pisze że operacja ukończona pomyślnie ale i tak mam ciągle steve’a (ale z innego konta widzę wgranego skina)
jest kilka opcji
albo twój serwer jest offline - nie ma skinów - jednak przy Crystalu nie powinno mieć to znaczenia
albo masz literówkę w nicku, przez co skin ci się nie wyświetla
albo masz w ustawieniach launchera wyłączony system skinów CL’a na laptopie
ciężko mi coś więcej powiedzieć, bez dokładniejszych informacji
a jakie informacje potrzebujesz?
a właśnie bo jak loguje się na inne konto gdzie jest skin to na moim laptopie nie ma też skina tam
rozumiem, że to są 2 różne konta?
skoro są to 2 różne, to na jednym skina masz - masz konto tam na systemie skinów. Na drugim koncie skina nie masz - bo nie masz konta w systemie skinów
chodzi mi że mam 2 konta , jak zaloguję się na jednym laptopie na obydwa konta to na obydwóch widze skiny , a jak się zaloguje na te same konta na drugim laptopie to na żadnym koncie nie widzę skina , czyli że na jednym laptopie widzę wszystkie skiny na drugim żadnych
mam 2 konta i 2 laptopy , na jednym laptopa widzę obydwa skiny z obydwóch kont , a na drugim laptopie nie widzę żadnego skina (nie wiem czy rozumiesz nie umiem tłumaczyć:disappointed_face:
)
teraz rozumiem
zobacz w ustawieniach launchera, czy nie masz wyłączonego systemu skinów CL’a
sprawdzałem już to i nie mam
Mi brakuje już pomysłów jak mogę pomóc, jedyne co mogę doradzić to reinstal launchera - może pomoże. Jak wejdziesz w %appdata% > Crystal-Launcher, zobaczysz kilka folderów i plików launchera. Folderu o nazwie “instances” nie ruszaj - w nim znajdują się wszystkie twoje paczki, światy, texturepacki itd - jak folder usuniesz z komputera to już światów, paczek itd nie odzyskasz. Resztę możesz bez problemu usunąć - pamiętając o zostawieniu tego jednego folderu (no chyba, że nie chcesz tych światów, paczek czy coś, to wtedy śmiało, go ahead <:elsastare:656251580055552046> ). Jak usuniesz te pozostałe foldery i pliki z folderu Crystal-Launcher pobierz nową instalację crystala ze strony i ją zainstaluj na nowo. Jak nie pomoże reinstal to więcej nie pomogę. Trzeba już Macu pytać.
dobra dzięki jutro spróbuję