mam problem z graniem na multi, czy to przez serwery czy hamachi (non-premium). próbowałem przeinstalować launcher, hamachi, używałem radmina - nic nie zadziałało. problem zaczął się pojawiać po wyjściu mc 1.21
1.21 wyszło już całkiem spory odcinek czasu temu. Dziwne, że piszesz dopiero po tak długim czasie. No i tak, większość polskich serwerów jest nonpremium, nie powinno być problemów z wejściem. Jeżeli robisz świat LAN, bo chcecie sobie zagrać z kolegami przez hamachi/radminVPN to powinniście grać na crystal launcherze, inaczej nie będzie działać. (No chyba, że gracie na 1.5.2 albo starszej wersji, bądź twoi znajomi mają premkę)
Bo jeżeli np ty byś chciał zrobić LAN znajomym, a oni by mieli premkę, to oni do ciebie mogą wejść. Jednak jeżeli ty bez premki byś chciał wejść do kolegów, to to nie zadziała. Jedyną opcją zostaje użycie przez wszystkich crystal launchera (nie licząc graczy mających premkę), bądź postawienie sobie jakiegoś serwera na jakimś hostingu lub np na aternosie
nie grałem w mc długi czas. i tak, koledzy instalowiali crystala. próbowaliśmy wszystkiego.
nie mogę dołączyć na żaden hostingowy serwer.
a włączyliście offline mode w ustawieniach serwera?
bo inaczej bez premki nie wejdziecie jak tego nie włączycie