2 lipca moja paczka modów nagle przestała działać, wcześniej działała bez zarzutów. Już wcześniej o tym pisałem ale nikt mi nic nie odpisał. Forge na wersję 1.1 nie chce działać, spróbowałem wgrać forge na innym launcherze i już działa ale ten launcher używa 32 bitowej javy przez co wywala mi grę co chwilę, a nie chcę się odpalić na 64 bitowej. Stworzyłem nową paczkę z forge na wersję 1.1, ale też nie działa. Bardzo proszę żeby ktoś zobaczył czy u niego też nie działa Crystal Launcher LogViewer.js
stare wersje forge’a z reguły były dużym problemem dla nowych użytkowników - nie to co teraz, dostajesz błąd w konsoli, wtedy trzeba było samemu kombinować
jedyne co jest u ciebie sensownego w konsoli z informacji to jest, że brakuje pliku json forge’a

Da się to naprawić żeby czysty minecraft z forge ponownie działał, albo uzyskać jakoś ten plik do odczytu ? Bo to dziwne, bez zarzutów działało i nagle nie działa.
Mam taką prośbę czy mógłbyś sprawdzić czy tobie też nie działa forge na 1.1 czy to tylko u mnie problem. Kiedyś mi się zdarzyło 2 razy że coś nagle przestało działać bez przyczyny, wystarczyło taką paczkę modów albo wersję nie ruszać przez jakiś czas i samo się naprawiało.
Ogólnie ze starymi wersjami forge’a jest spory problem, bo serwery z plikami do starych forge’ów już nie działają. Macu kilka lat temu znalazł sposób, aby pliki się pobrały. Także instalacja starego forge’a poza crystalem jest obecnie mega ciężka. Stary forge - mam na myśli sprzed 1.7
Launcher używa do gry 64 bitowej javy. Jest to już standardem od wielu wielu lat
Wiem, kiedyś używałem 32 bitowego do odpalania yogboxa i minecrafta z modami ( Launcher by Anjocaido, jest bardzo stary ), ale przestałem bo granie było nie wygodne i też znalazłem wasz launcher.
Nie chciałbym się narzucać ale czy mógłbyś sprawdzić czy u ciebie też nie działa 1.1 z forge. Bo na bardzo starym launcherze zainstalowałem ręcznie forge w raz z modami i wszystko działa, ale jak pisałem wcześniej wywala grę co jakiś czas bo jest na 32 bitową jave. A tak przy okazji znasz jakiś launcher, gdzie da się modyfikować czystą wersję minecrafta ?
Modyfikowanie czystej wersji minecrafta to jest baaaardzo dużo zabawy i wytrwałości. Tego już się nie robi od wielu wielu lat, bo po prostu modloadery robiły sprawę. A często modowanie vanilli było problematyczne. Ogólnie bardzo ciężko jest znaleźć poradnik do modowania vanilli
Źle mnie zrozumiałeś, ja doskonale potrafię modyfikować czystego minecrafta, składałem i dalej skład paczki modów często ręcznie i potrafię jeszcze kilka innych rzeczy np. użyłem modlaudera i pliki gry z TekkitClassic do stworzenia paczki na 1.2.5 bo forge nie działał na tą wersję u was. Jedyne czego potrzebuję to launchera gdzie da się modyfikować vanilię.
Bym zapomniał, działa u ciebie forge na 1.1, bo jeśli tak to naprawię to na sposób NFZ, samo się powinno naprawić po jakimś czasie.
Jakby cię to ciekawiło dlaczego mi zależy żeby forge działał na tej wersji, to powiem tyle buduję tam bardzo duże miasto i bardzo ładne według opinii różnych ludzie, ale zmiana wersji gry spowoduje że będą się generować chunki z innej wersji i to będzie brzydko wyglądać.
vanillę to możesz zawsze sobie samemu zmodyfikować, wystarczy podmienić .jar w plikach
inna sprawa czy json nie wywali ci sprawdzenia zgodności i ci na nowo nie pobierze
albo import przez "zaimportuj paczkę JAR/JSON, jednak tak czy siak wymaga pliku json xd
sprawdziłem, u mnie forge 1.1 też crashuje
tylko ja to na lapku z linuxem odpalam
inne wersje mi działają