"Nieprawidłowe konto lub hasło" przy próbie logowania Kontem MS (Arch/EndeavorOS)

Cześć, mam identyczny problem do Pana SmartAss z maja zeszłego roku. Przy logowaniu kontem MS dostaję komunikat o błędzie, nawet przy logowaniu kodem z maila.

Zgodnie z propozycją Macu z ww. wątku, spróbowałem wprowadzać liczby przez numpada i przyciski nad klawiaturą QWERTY, natomiast obie metody wprowadzają poprawną ilość cyfr, więc to raczej nie to :confused:

Zaraz dołączę logi jakie wyciągnąłem z Crystala, natomiast wiele ich nie ma. Głównie zastanawia mnie tylko 21:17:56 WARN Index -1 out of bounds for length 10, ale skoro podobny problem występował też na innym Archu to zgaduję że pewnie nie w tym rzecz

Log
CLLog.txt (39.7 KB)

Widziałem że Pan sprzed roku zalogował się kodem z maila pomocniczego, natomiast nie mogę u siebie wywołać takiej funkcji. Sprwdzę jeszcze ustawienia konta, może gdzieś to trzeba włączyć. W każdym razie, przy każdej próbie logowania bez podjęcia próby logowania hasłem, logowanie kodem z maila nie działa. Tho nie jestem pewien czy to jest problem od strony Crystala, czy MS
obraz.png

xD bawiąc się kontem wyczerpałem limity kodów dostępowych
Natomiast próbowałem logować się tak jak poprzednik kodem wysłanym na innego maila, spróbowałem też Authenticatora. Żadne z tych nie zapewnia możliwości poprawnej autoryzacji konta

dziwne akurat

bo u mnie na archu działa

bo kolega się ostatnio logował

w logu nic nie ma

ale hmm

bo to akurat jest raczej problem po stronie microsoft

Najgorzej

może coś źle skonfigurował archa

co by tam miał źle skonfigurować

że nie działa logowanie

no nie wiem może brakuje czegoś

@teachable-manatee a probówaleś zalogować się do innych usług microsoftu?

Cały dzień dzisiaj pracowałem z Microsoftem :confused:

Najlepsze - nawet na tym koncie, na które próbuję się zalogować w Crystalu

tak, sprawdzałem czy napewno to to konto
Bład wyglądał na coś w stylu “nie masz MC na tym koncie”, ale to poprawne konto

Oryginalny Launcher działał od Microsoftu?