Dzień dobry,
nie jestem w ogóle w stanie zalogować się na konto MS. Dane logowania wklepuję jako kopiuj-wklej — logowałem się na przeglądarce czy na po prostu launcherze MS i wszystko działa, więc na 100% to nie jest kwestia źle wpisanych danych. Wyskakuje mi: Nieprawidłowe konto lub hasło. Spróbuj ponownie. Podobnie sytuacja wygląda, kiedy loguję się z użyciem kodu — tu jednak wygląda ciekawiej, bo jeżeli od razu idę zrobić logowanie z użyciem tego konta pomocniczego, to wyskakuje mi błąd, że email zaczyna się na ja… kiedy no jak byk jest wpisane od ja. Jeżeli jednak najpierw spróbuję się zalogować i wówczas po wyskoczeniu błędu przejdę na logowanie się kodem, wtedy normalnie wszystko przechodzi, dostaję na pocztę kod i po wklejeniu znów wracam do pktu wyjścia w postaci: Nieprawidłowe konto… Dodam, że ja normalnie ładne kilka miesięcy temu grałem i wszystko chodziło.
Z dodatkowych informacji, przeinstalowałem Crystala (włącznie z inną ścieżką). Ponadto log: Crystal Launcher LogViewer.js
jak pisałem, mam, i logowanie przez niego albo w ogóle nie działa (bo mówi, że podany adres jest nieprawidłowy), albo po przepchnięciu tego i wpisaniu kodu, ten dalej ma z tym problem.
Ale przeczytawszy, że problemu nie masz, spróbowałem jeszcze raz. Znowu to samo, po wklepaniu hasła wyskakuje błąd. Z jakiegoś powodu wcisnąłem prawym przyciskiem myszy, tam pojawiły się opcje kontekstowe, żeby m.in. odświeżyć stronę, se myślę, ciul, odświeżę. Zrobiłem, wciskam to zaloguj… przeszło. Nie wiem jak, ale, niby, działa. Wylogowałem się i zalogowałem z powrotem — znowu błąd, znowu odświeżenie pomogło. No to no, względnie błąd ogarnięty, ale co tu się dzieje, nie wiem
możliwe że biblioteka od logowania OAuth microsoftu nie ogarnia kont, które mają przypięte konta pomocnicze, spróbuję jutro takie stworzyć do testów i sprawdzę, co da się zrobić
tylko że znów, ja się tym kontem loguję od dawna, owo od samego początku ma pomocnicze, i dopiero teraz pierwszy raz ten błąd zobaczyłem (a z Crystala korzystam od roku czy dwóch a ostatni raz zeń korzystałem z kilka miesięcy temu)