Nie można zaimportować paczki ZIP pobranej z CurseForge

Mam paczki pobrane kiedyś z CurseForge
i niektóre z nich zostały kiedyś przeze mnie zmodyfikowane,
więc już nie mogę ich zainstalować w Crystalu poprzez standardowe pobranie z CurseForge
(zresztą niektórych paczek już nawet nie ma na CurseForge).

Więc chciałbym zaimportować te pliki ZIP, ale Crystal wydaje się jakby nie rozpoznawał tych paczek.

Zrobiłem próbę z jedną z paczek aktualnie dostępnych na CurseForge: BMC - BetterMC.
Gdy importuję tę paczkę w Crystalu poprzez pobranie z repozytorium CurseForge to import jest OK,
ale ta sama paczka pobrana ręcznie:
https://www.curseforge.com/minecraft/modpacks/bmc/download/3095791
nie jest rozpoznawana gdy próbuję ją zaimportować jako plik ZIP w “Importuj istniejącą instalację Minecraft”, bo przycisk “Dalej” jest wtedy wyszarzony.

W logu są błędy, wydaje się że związane z odczytem samego pliku ZIP:

Importuj istniejącą instalację Minecraft nie działa z paczkami Curseforge, musisz użyć ikonki folderu w przeglądarce paczek Curseforge

(tym bardziej nie ma sensu używać tej opcji do nich, bo te paczki nie mają zazwyczaj wszystkich modów - są zdefiniowane w manifest.json i muszą być pobierane przez launcher z Curseforge CDN)

z bugiem co do odczytu ZIP to i tak muszę coś zrobić xd

Super, dzięki! :grinning_face_with_smiling_eyes:
Właśnie tego potrzebowałem, ale nie wiedziałem, że taka funkcja jest pod ikonką folderu :wink:

Ale to trochę słabo widoczna funkcja i jak ktoś o tym nie wie, to niełatwo to znaleźć,
więc może by dodać jakiś opis i screen w dokumentacji na help. crystal-launcher. pl ?

I odpowiedz proszę jeszcze na pytanie ogólniejsze:
Do czego służy funkcja “Importuj istniejącą instalację Minecraft” ?

Jaka musi być zawartość folderu albo ZIP-a, żeby Crystal cokolwiek tam wykrył ?

Dostanę jakąś odpowiedź na moje pytania ? :roll_eyes:

dosłownie do tego jak jest nazwane… np. masz folder z innego launchera z folderem gry, to tutaj możesz go sobie zaimportować xd

a jakie w ogóle launchery są obsługiwane ?

(w sensie wykrywania ich paczek)

ogólnie każdy, o ile ma standardową strukturę folderów (w sensie jak w .minecraft, czyli mods, saves, config etc.)