Lag gry

Otóz gdy np ktoś mnie zabije i przeniesie mnie od lobby lub zmienie np tryb to mam taki spory lag. Jak to naprawic? https://streamable.com/sqd059

W linku filmik ( dc nie pozwala wysylac duzych plikow )

Normalne na serwerach. Duży spawn i takie są efekty.

poza tym przechodzenie ze świata na świat przy multiworldzie to często tak jest na serwerach

tylko ze to tylko sie na bp dzieje

dziwię się, że ci to aż tak bardzo przeszkadza. Tyle lat grałem z takimi i większymi lagami i się nie przejmowałem. Pzdr granie przez 7 lat na 10 fps i potem kolejne 3 na lock 30

jak ci bardzo przeszkadza to w ustawieniach bp znajdź opcję dotyczącą przeliczania światła. W defaultowym mc jest to włączone, na bp możesz to wyłączyć. Odciąży to trochę procesor z obliczeń - szczególnie na dużych mapach

Przypomina mi to hasło za naszych czasow

N chce grać poprostu na lagach i żeby aż tak długo mi się renderowało XD

Przecież właśnie od tego są clienty żeby boostowaly cała gre

<:PepeHands:695352632587452467>

jak wchodzisz na większość serwerów to mają one plugin na wiele światów. Np mają 15 światów, na jednym jest spawn, na innym jeden tryb, drugi itd. Za każdym razem jak ładujesz świat to jest chwilowy lag. Nawet jak wejdziesz na singleplayer to świat ci się nie załaduje natychmiast tylko trochę czasu minie. Na nowszych wersjach ten lag zmniejszyli jednak na starszych nadal występuje i na to się nic nie poradzi. Szczególnie takie “lagi” przy ładowaniu występują na modach ale też nie zawsze

pamiętaj, że sam w sobie minecraft nie jest mega dobrze zoptymalizowaną grą. Niektórych rzeczy typu ładowanie świata się nie przeskoczy