Failed to initialize launcher[...] because "repo" is null

System operacyjny: Windows 11
Pamięć RAM: 32GB
Wersja systemu: 64-bitowy
Anty-wirus: Windows Defender (tylko i wyłącznie)

Launcher po ponownej instalacji wypluwa błąd (ss), wcześniej launcher zaczął (bez mojej ingerencji) uruchamiać się w trybie offline(sama gra działała normalnie, tzn servery multi itp), próbowałem naprawić to na własną rękę, jednakże moje próby z wsparciem internetu, doporwadziły mnie do tego błędu, który powtarza się nawet po usunięciu wszystkich plików launchera i reinstalacji z oficjalnej strony. sprawdzałem te wszystkie strony z serverami - tak wszystko jest aktywne i działa. próbowałem instalować najnowszą wersję javy jaką znalazłem(tez oficjalna strona). próbowałem także wyłączać defendera - nie pomogło(może w zły sposób ale no nie wiem). gdzieś coś znalazłem na internecie i szukałem w folderze “…/AppData/Roaming/Crystal-Launcher/cache” folderu “repo” czy czegoś podobnego ale w folderze “cache” kompletnie nic nie ma(nie wiem czy powinno może to w ogóle nie ma sensu ale tak dodam).
Nie mam pojęcia co z tym zrobić, prosze o pomoc.

[EDIT]
wcześniejszy log z “%localappdata%” (CrystalLauncherInstallerNX) te znalazłem w “%appdata%” (preloaderLogs). (próbowałem uruchamiać launcher jako admin - też bez skutków).
(dodaje jako edit bo nie moge wysłać wiadomości(?))
[EDIT2]
nie moge dodac tych dwóch logów co znalazłem, póki co czekam..

launchlog.txt (43 KB)

nie bardzo mogę coś nowego dostarczyć, jakąś pomoc coś ten?? wiem że życie prywatne, ale jakaś informacja zwrotna była by miła​:melting_face:

Próbowałeś uruchomić launcher z hotspotu?

próbowałem