Exception in thread "main" java.lang.IllegalAccessError: superclass access check failed: ...

Gdy uruchamiam wersje na Java 8 z Javą 17, dostaje pewien błąd, naprawiony po dodaniu --add-opens java.base/java.net=ALL-UNNAMED do argumentów JVM. Po rozwiązaniu tamtego błędu, pojawia się inny, czyli ten o którym tutaj mowa;
Potencjalnie spowodowany przez launchera?
Inne launchery działają poprawnie…

Log:

Exception in thread “main” java.lang.IllegalAccessError: superclass access check failed: …

Nie do końca wziąłem pod uwagę, że użytkownik może podmienić Javę 1.8 na Javę 16+ (raczej to rzadkie przypadki) - ale już dodałem dodatkowe sprawdzanie i powinno już to działać prawidłowo

No już tamtych błędów nie ma, choć dalej mi się gra crashuje, nie wiem czy jest to przez launchera czy moją paczkę, log:
paste.crystal-launcher.pl/v/b6619b45bb06403b7a8d18db381272ed/01-12-2025/16.41.32.log

chyba przez moją paczkę ale i tak nwm czemu

bo ze zwyczajnym 1.6.4 się uruchamia normalnie

Moim zdaniem nie powinno się próbować uruchamiać MC na innej wersji Java, niż na tej “właściwej”, na którą MC został skompilowany, bo to jest proszenie się o problemy… :wink:

Bo tak jak @poised-ibis sam napisałeś w zgłoszeniu:
dostaje pewien błąd, naprawiony … Po rozwiązaniu tamtego błędu, pojawia się inny …
i tak może być nadal - nie wiadomo kiedy potem pojawią się kolejne problemy.

Po prostu uruchamiaj na Java 8 i będziesz miał spokój :wink:

Pierwsze problemy były spowodowane przez Crystal Launchera, jakbyś popatrzał przez 3 sekundy na czat próbując go faktycznie zrozumieć zobaczyłbyś że deweloper sam to napisał.

Za to problemów być nie powinno skoro na innych launcherach działa.

A na Javie 8 nie mogę uruchomić bo mody których używam potrzebują 17.

ale to w takim razie te mody nie są też na tą wersję MC którą uruchamiasz,
dziwne że w ogóle działają

są, po prostu napisane w Javie 17

Ja nie wiem czemu ale powinno działać, a crashuje się z modami i bez

narazie sprubuje przeinstalować launchera kompletnie i zobaczymy czy zadziała

jeżeli mody są napisane w Javie 17, to znaczy że NIE są przeznaczone na MC 1.6.4,
a jeżeli działają, to po prostu przypadkiem
(ale i to jak widać nie zawsze)

Myśle że deweloperzy tych modów znają się lepiej niż ty, naprawdę nie wyobrażalne jest że ktoś może być tak zabetenowany w swojej opinii, zobacz se https://wiki.btwce.com/index.php?title=Installation zamiast udawać że się znasz

problem rozwiązał się po szybkim przeinstalowaniu launchera, co tym bardziej udowadnia że nie masz racji

ok, ale to jest w takim razie cała przygotowana paczka,
a ja myślałem że ręcznie dodajesz sobie jakieś mody (tak wynikało z wcześniejszych opisów)