Gdy uruchamiam wersje na Java 8 z Javą 17, dostaje pewien błąd, naprawiony po dodaniu --add-opens java.base/java.net=ALL-UNNAMED do argumentów JVM. Po rozwiązaniu tamtego błędu, pojawia się inny, czyli ten o którym tutaj mowa;
Potencjalnie spowodowany przez launchera?
Inne launchery działają poprawnie…
Nie do końca wziąłem pod uwagę, że użytkownik może podmienić Javę 1.8 na Javę 16+ (raczej to rzadkie przypadki) - ale już dodałem dodatkowe sprawdzanie i powinno już to działać prawidłowo
No już tamtych błędów nie ma, choć dalej mi się gra crashuje, nie wiem czy jest to przez launchera czy moją paczkę, log:
paste.crystal-launcher.pl/v/b6619b45bb06403b7a8d18db381272ed/01-12-2025/16.41.32.log
Moim zdaniem nie powinno się próbować uruchamiać MC na innej wersji Java, niż na tej “właściwej”, na którą MC został skompilowany, bo to jest proszenie się o problemy…
Bo tak jak @poised-ibis sam napisałeś w zgłoszeniu: dostaje pewien błąd, naprawiony … Po rozwiązaniu tamtego błędu, pojawia się inny …
i tak może być nadal - nie wiadomo kiedy potem pojawią się kolejne problemy.
Pierwsze problemy były spowodowane przez Crystal Launchera, jakbyś popatrzał przez 3 sekundy na czat próbując go faktycznie zrozumieć zobaczyłbyś że deweloper sam to napisał.
jeżeli mody są napisane w Javie 17, to znaczy że NIE są przeznaczone na MC 1.6.4,
a jeżeli działają, to po prostu przypadkiem
(ale i to jak widać nie zawsze)
Myśle że deweloperzy tych modów znają się lepiej niż ty, naprawdę nie wyobrażalne jest że ktoś może być tak zabetenowany w swojej opinii, zobacz se https://wiki.btwce.com/index.php?title=Installation zamiast udawać że się znasz