Crash launchera przy „Przeglądaniu paczek”

Próbowałem pobrać nową paczkę, i launcher całkiem zcrashował, potem taki błąd się więcej nie powtórzył

Krótki log błędu:

A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:

SIGSEGV (0xb) at pc=0x00007f8ece133484, pid=18664, tid=18780

JRE version: OpenJDK Runtime Environment (17.0.5+8) (build 17.0.5+8-Ubuntu-2ubuntu122.04)
 Java VM: OpenJDK 64-Bit Server VM (17.0.5+8-Ubuntu-2ubuntu122.04, mixed mode, sharing, tiered, compressed oops, compressed class ptrs, g1 gc, linux-amd64)
 Problematic frame:
 C  [libjfxwebkit.so+0xde5484]  WebCore::CachedResource::clearLoader()+0x14

Core dump will be written. Default location: Core dumps may be processed with "/usr/share/apport/apport -p%p -s%s -c%c -d%d -P%P -u%u -g%g -- %E" (or dumping to /home/felix/Crystal-Launcher/core.18664)

An error report file with more information is saved as:
 /home/felix/Crystal-Launcher/hs_err_pid18664.log

If you would like to submit a bug report, please visit:
   Unknown
 The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
 See problematic frame for where to report the bug.

dlaczego CL nie używa wbudowanej Javy, tylko systemowej?

Sam tak ustawiłem bo: 1. Microsoft sus 2. outdated

zmień na domyślną z CLa, po to jest dodana żeby nie było takich problemów jak tutaj

a w ogóle jaka to wersja i kto builduje?

17.0.6 na ten moment, nie widzę na razie potrzeby podnoszenia wersji (wszyscy by musieli pobrać aktualizację na raz - zresztą to nie appka bankowa tylko klocki xd)

Używam dystrybucji skompilowanej przez MS, zresztą nwm czemu przejmujesz się MSem skoro grasz w MC, trochę paradoks xD (zwłaszcza że w oficjalnym launcherze działa to praktycznie tak samo)

Historia jest taka, że kiedyś miałem < 4GiB wolnego miejsca, mam inne programy zależne od javy, więc zrobiłem wszystko żeby mieć jedną kopię danej wersji (btw CL i MC działa na Java 19)