Problem z 1.7.10 z modami

Bry. Chciałbym zgłosić problem, który losowo napotkałem załączając paczkę modów (Lotr mod, nei, fastcraft, codechickencore i gravestone). Kiedy włączałem ją na komputerze wszystko działało poprawnie, na laptopie zaczęły się dziać takie dziwne zjawiska. HUD jest biały i nie pokazuje itemów a włączając esc ekran zmienia barwę na jednolitą (zazwyczaj szarą) i nic się nie da kliknąć, to samo przy włączaniu ekwipunku. Wysyłam zdjęcia i logi.
PS: znajomy ma to samo
PPS: Gramy na aternosie z czego trzeci kolega z tymi samymi modami ma wszystko w porządku.
PPPS: Próbnie włączyłem singleplayer i te same problemy.
mc.txt (110 KB)

Mam te same problemy z wersjami 1.7.10 i niżej. Też mam integrę uhd 630. Na starych sterownikach wiem, że działało dobrze, lecz nie da się już ich oficjalnie pobrać. Na nowych od jakiegoś ponad roku są te błędy. Też szukałem rozwiązania i go nie znalazłem. Podejrzewam, że to przez starego opengl w grze. Od 1.8 jest nowszy opengl, dlatego nie ma problemów

a ci powiem, że na vanilli jest jeszcze gorzej, po prostu wszystkie tekstury zmieniają się w jednokolorowe pixele

To… chyba coś co powinno zostać naprawione przez twórców CL nie?

nie, to nie wina Crystal Launchera

raczej problemy sterowników intela

lecz niestety intel odpuścił aktualizacje integr od 6 do 10 gen procesorów Core Intela

dzienks za wyjaśnienie. No cóż, to już nie zawędrujemy do śródziemia.