Nie umie wejść na serwer

Póżniej sprawdziłem optifine

optifine dziala clientsideowo powinien dzialac

czuje ze firewall blokuje polaczenia javy z serwerem

Kolega napisał że ma wyłączoną

A z loga wynika że crash nastąpił po jakichś tam błędach optifine

Stąd wnioski

to wkoncu gra crashuje czy nie chce sie polaczyc do serwera

Nie wiem, w logu pisze że gra się wyłączyła

[07:12:13] [Worker-Main-3/ERROR]: Failed to retrieve profile key pair java.io.IOException: Could not retrieve profile key pair at fdf.a(SourceFile:139) ~[fdf.class:?] at fdf.b(SourceFile:79) ~[fdf.class:?] at java.util.concurrent.CompletableFuture$AsyncSupply.run(CompletableFuture.java:1768) ~[?:?] at java.util.concurrent.CompletableFuture$AsyncSupply.exec(CompletableFuture.java:1760) ~[?:?] at java.util.concurrent.ForkJoinTask.doExec(ForkJoinTask.java:373) ~[?:?] at java.util.concurrent.ForkJoinPool$WorkQueue.topLevelExec(ForkJoinPool.java:1182) ~[?:?] at java.util.concurrent.ForkJoinPool.scan(ForkJoinPool.java:1655) ~[?:?] at java.util.concurrent.ForkJoinPool.runWorker(ForkJoinPool.java:1622) ~[?:?] at java.util.concurrent.ForkJoinWorkerThread.run(ForkJoinWorkerThread.java:165) ~[?:?] [07:12:13] [Render thread/INFO]: Connecting to craftcube.pl, 25565 [07:12:27] [Render thread/INFO]: Stopping! Process stream with log level 0 closed Process stream with log level 1 closed Game exited with exit code: 0 [run time: 127s]

niech sprobuje w firewallu dodac wyjatek dla javy

i na start niech sprobuje dolaczyc na czystej vanillce

i niech zobaczy czy dziala

optifine lubi se psuc rzeczy

Ale mam usunąć z plików crystala Optifine?

Nie, po prostu odpalić paczkę vanilla

Ok sprawdzę póżniej