Przy każdym uruchomieniu datapacki znikają. Po otwarciu folderu do nich przez zakładke grze (przy tworzeniu światu) to tworzy się tymczasowy folder o ścieżce C:\Users####\AppData\Roaming\Crystal-Launcher\tmp który znika po zamknieciu.
folder ma zawsze inne numery
Co? ![]()
Owe datapacki Ci znikają i tak, kiedy utworzysz świat, bowiem podczas tworzenia musi gdzieś trzymać, dla poprawnego wczytania + numerki wg mnie oznacza seed (widać że długi i ze samych cyfr)
Jesteś bowiem w tmp - temponary (tymczasowe)
Datapacki znajdziesz w C:\Users\####\AppData\Roaming\Crystal-Launcher\instances\<nazwa paczki>\worlds\<nazwa świata>\datapacks
Mogę się mylić akurat, z pamięci piszę
Może Ci chodzi o resourcepacki, to podobnie: C:\Users\####\AppData\Roaming\Crystal-Launcher\instances\<nazwa paczki>\resoucepacks
ten folder w temp powstaje przy tworzeniu świata, żeby można było dodać datapacki w tym momencie właśnie
Chodzi mi o to, że nie wyświetlają się dostępne datapacki które są w folderze C:\Users\####\AppData\Roaming\Crystal-Launcher\instances\<nazwa paczki>\datapacks
Bo to nie jest folder na datapacki???
Datapacki są przypisane do poszczególnych światów
Huh. W jednym z modpackow które modyfikowałem datapacki byly w takim folderze i wyświetlały się zawsze przy tworzeniu światów.
Właśnie
Modpack
Pewnie jakiś mod to dodawał
W vanilli tego nie ma
Dobra, dzięki za pomoc
<lokacja CL>\instances\<nazwa paczki>\.minecraft\mods - raczej to o mody chodziło
Datapacki są tylko w światach, i zawierają pewną konfigurację na danym świecie
nie, chodzi o datapacki